Dla mediów

Zysk ok. 30,5 mln zł (w ub. roku – 20,4 mln zł) przy sprzedaży 1,175 mld zł (w ub. roku 1,197 mld zł) – takie są wstępnie wyniki finansowe Grupy Kapitałowej Unibep za okres od 1 stycznia 2020 r. do 30 września 2020 r. Taka informacja została dziś opublikowana w raporcie giełdowym naszej spółki.

W poniedziałek, 19 października 2020 r. konsorcjum firm: Unibep SA z siedzibą w Bielsku Podlaskim (Lider Konsorcjum) oraz Przedsiębiorstwo Robót Drogowo – Mostowych „TRAKT” Sp. z o.o. z siedzibą w Wysokiem Mazowieckiem (Członek Konsorcjum) podpisało umowę na realizację inwestycji drogowej pn. „Rozbudowa drogi krajowej Nr 66 na odcinku przejścia przez Wysokie Mazowieckie”. Zamawiającym jest Skarb Państwa – Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Białymstoku.

"Kaldnes Dockside bygg F"  - w kategorii budynek mieszkalny wielorodzinny oraz "Gdański Dom Integracyjno-Rodzinny - Dom pod żaglami" - w kategorii obiekt użyteczności publicznej wygrały konkurs Ministerstwa Klimatu, prowadzony w ramach kampanii "Dom z Klimatem". O wynikach poinformowano 9 listopada 2020 r. w czasie konferencji online "Ekosfera".

Z raportu Porozumienia dla Bezpieczeństwa w Budownictwie wynika, że w ciągu 10 lat działalności organizacji blisko dwukrotnie, z 8684 do 4743, zmniejszyła się liczba poszkodowanych w wypadkach na budowach w Polsce. W branży budowlanej jest dziś czterokrotnie mniej wypadków śmiertelnych na 100 tys. zatrudnionych niż przed dekadą. Duża w tym zasługa stowarzyszenia największych firm budowlanych w Polsce, które działa na rzecz poprawy bezpieczeństwa pracy.

To było nietypowe podpisanie umowy – 5 października 2020 r. w samym centrum Bielska Podlaskiego Artur Kosicki, Marszałek Województwa Podlaskiego i Adam Poliński, Dyrektor Infrastruktury Unibep SA, czyli firmy, która wspólnie z partnerami wykona przebudowę drogi  Bielsk Podlaski-Hajnówka, złożyli oficjalne podpisy pod dokumentem.

W poniedziałek, 5 października 2020 r. w siedzibie Urzędu Miejskiego w Bielsku Podlaskim została podpisana umowa na realizację inwestycji pn. „Przebudowa i rozbudowa oczyszczalni ścieków w Bielsku Podlaskim wraz z przebudową pompowni głównej z infrastrukturą towarzyszącą” w ramach projektu zatytułowanego „Uporządkowanie gospodarki wodno – ściekowej na terenie miasta Bielsk Podlaski”.

Unia europejska