Dla mediów

Wtorek, 4 maja 2021 r., w Grupie Unibep jest dniem wolnym od pracy - tak zdecydował Zarząd Unibep SA. W bieżącym roku święto  „1 Maja” – przypada w sobotę, dlatego istniała konieczność ustalenia dnia dodatkowo wolnego od pracy. Oznacza to, że w tym dniu wszystkie biura firmy będą zamknięte.

Wszystkich serdecznie zapraszamy do kontaktu od środy, 5 maja.

3. miejsce wśród firm z branży budowlanej, 74. miejsce na liście 300 Najlepszych Polskich Pracodawców – to pozycja Unibep SA w rankingu Najlepsi Polscy Pracodawcy. Lista, którą opublikował miesięcznik „Forbes”, powstała m.in. dzięki opinii samych pracowników poszczególnych przedsiębiorstw.

37 mln zł (wzrost o 28 proc. rok do roku) zysku netto, przy sprzedaży na poziomie 1,68 mld zł, czyli na poziomie analogicznym jak w roku 2019  – takie są wyniki Grupy Unibep za 2020 r.  - To historyczne wyniki Grupy osiągnięte w trudnych, pandemicznym warunkach – ocenia Leszek Gołąbiecki, prezes zarządu Unibep SA. – W taki wyjątkowy sposób udało się nam uczcić 70-lecie spółki. Inaczej, z powodów koronawirusa, nie mogliśmy niestety świętować.

W czasie tradycyjnej, corocznej narady rocznej podsumowującej wyniki roku 2020 r. i omawiającej plany na rok 2021 r. krzyże zasługi za działalność na rzecz rozwoju innowacyjności polskiego sektora budowlanego oraz medale za długoletnią służbę otrzymali pracownicy Grupy Unibep. W sumie Bohdan Paszkowski, wojewoda podlaski uhonorował 10 osób.

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy zdrowia, radości, pomyślności i sukcesów w życiu osobistym i zawodowym. Niech te świąteczne dni spędzone w gronie najbliższych będą czasem wytchnienia od codzienności, nadziei i optymizmu.

Pracownicy i Zarządy spółek, które tworzą Grupę Unibep

Unia europejska