Dla mediów

Unibep SA znalazła się na liście 500 firm, uznanych za godnych zaufania. Zestawienie opublikował „Home&Market”.

- Przeanalizowaliśmy sytuację w kilku tysiącach firm – piszą autorzy raportu. – Przyglądaliśmy się ich działaniom, temu, jak przebiega proces komunikacji zewnętrznej, weryfikowaliśmy aktywność w przestrzeni publicznej. Przyjrzeliśmy się biogramom prezesów, ich zawodowej ścieżce, osobistemu podejściu do biznesu i roli przedsiębiorstw w życiu regionów, społeczeństw czy w szerszym, ogólnopolskim ujęciu. Na podstawie tej analizy wybraliśmy 500 firm, które w naszej ocenie mieszczą się w ramach opisu „dbają o klimat, ekologię, dobro człowieka”.

154,7 mln zł – taka jest wartość kontraktu, który został zawarty 23 czerwca 2021 r. pomiędzy Unibep SA a VICTORIA DOM SA z siedzibą w Warszawie.

W ramach umowy Unibep SA zaprojektuje i wykonana w systemie generalnego wykonawstwa zespół mieszkaniowo – biurowo – usługowy przy ulicy Marywilskiej w Warszawie.

Unibep SA została Budowlaną Spółką Roku, a Unihouse SA odebrał nagrodę za firmę, która realizuje ekologiczne budownictwo najwyższej jakości – 22 czerwca 2021 r. w hotelu Sheraton Grand Warsaw zostały wręczone prestiżowe statuetki „Diamenty Infrastruktury i Budownictwa”. Ich celem było uhonorowanie podmiotów związanych z branżą, które poprzez swoje działania przyczyniły się do rozwoju całego sektora. Nagrody odebrali Leszek Gołąbiecki, prezes zarządu Unibep SA oraz Marcin Gołębiewski, prezes zarządu Unihouse SA.

Po dziewięciu miesiącach od rozpoczęcia budowy nad osiedlem Viva Piast, powstającym przy ul. Piasta Kołodzieja w krakowskich Mistrzejowicach, zawisła symboliczna wiecha. Oznacza to, że zakończono prace konstrukcyjne, a budynki osiągnęły swoją docelową wysokość... Pierwsi mieszkańcy osiedla Viva Piast wprowadzą się do swoich mieszkań na przełomie roku.

Unia europejska