Dla mediów

Mgr inż. arch. Tomasz Perkowski, Kierownik Działu Projektowego Unihouse składającego się z 34 specjalistów wykonujących wielobranżowe projekty wykonawcze i warsztatowe budynków modułowych wielorodzinnych, akademików, hoteli, przychodni - w Norwegii, Szwecji oraz w Polsce.

Załączniki:

Jak Unibep radzi sobie na rynku, na którym jest dużo zamówień, ale mało rąk do pracy i rosną ceny materiałów oraz usług podwykonawców? Jak to wpływa na wyniki Unibepu? Czy zleceniodawcy godzą się na waloryzację wynagrodzeń?

Leszek Gołąbiecki mówił o tym jak Unibep radzi sobie w obliczu rosnących problemów na rynku ale również o perspektywach rozwoju poszczególnych biznesów grupy. Jaki jest portfel zamówień? Czy produkcja domów modułowych to konieczność? PFR Nieruchomości prowadzi konkurs na projekt systemu zabudowy wielorodzinnej. W grze jest m.in. Unihouse. Czy grupa może zostać partnerem programu Mieszkanie +? Jak rozwija się segment deweloperski skupiony w spółce Unidevelopment? Ile mieszkań będzie trafiać na rynek?

>> Artykuł

Mieszkania w domach modułowych z drewna po 3 tys. zł za m² oferuje firma Unihouse z Bielska Podlaskiego. Do tej pory nie było na nie chętnych, bo deweloperom bardziej się opłacało budować mieszkania w technologii tradycyjnej. W tym roku sytuacja się zmieniła, bo poszły w górę ceny materiałów budowlanych i robocizny. Czy w budownictwie mieszkaniowym drewniane moduły zaczęły konkurować z cegłą i betonem komórkowym?

>> Artykuł

Galeria Północna w Warszawie przy ul. Światowida oraz Fabryka proszków mlecznych Mlekovita 3 w Wysokiem Mazowieckiem przy ul. Ludowej otrzymały tytuł „Budowa Roku 2017” (nagroda I stopnia). Natomiast budynek Aura Sky Etap I w Warszawie przy pl. Marii Rodziewiczówny otrzymał nagrodę III stopnia. Unibep SA  Bielska Podlaskiego jest generalnym wykonawcą tych trzech realizacji. Konkurs organizowany jest corocznie przez Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa, przy współudziale Ministerstwa Budownictwa oraz Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego i jest jednym z najważniejszych wydarzeń branży budowlanej. Tegoroczna gala wręczenia nagród miała miejsce 25 w Warszawie.

Unia europejska